MENÚ

La Trama. Calendari

 • curs 2023/24
 • Dj, 19 oct. 18:00h Joaquim Torra: Si la llengua falla, fallaria tot

  La Trama. Conferència-col·loqui. Dijous 19 d’octubre. 18:00. Teatre La Lliga. Per assistir-hi, cal fer inscripció a La Trama.

  La frase que dóna títol a la xerrada és del mestre Pompeu Fabra i ens ofereix una idea central en el seu pensament: la nació catalana, el poble català, la identitat dels catalans té com a eix central i com a columna vertebral la llengua. La vitalitat del català és fonamental per a continuar essent una nació, que és allò que ens permet ser al món amb veu pròpia.

  La Lliga - La Trama
 • Dj, 23 nov. 18:00h Mariona Sagarra: El món de la veu i els seus colors

  La Trama. Conferència-col·loqui. Dijous 23 de novembre. 18:00. Teatre La Lliga. Per assistir-hi, cal fer inscripció a La Trama.

  La veu és aquell instrument que tots tenim i utilitzem habitualment però que sovint desconeixem. Es una de les eines de comunicació més grans que tenim les persones. A la conferència ens endinsem en l’anatomia vocal, el nostre aparell fonador, les tessitures, formes de cantar i sentirem músiques d’arreu: literatura clàssica i popular, maneres d’interpretar les cançons, la relació de la paraula i la música, l’humor i curiositats. Celebrem la Setmana de la Música!

  La Lliga - La Trama
 • Dj, 14 des. 18:00h Rosa Casafont: L’Art de transformar la ment

  La Trama. Conferència-col·loqui. Dijous 14 de desembre. 18:00. Teatre La Lliga. Per assistir-hi, cal fer inscripció a La Trama.

  Rosa Casafont és una neurocientífica especialista en neurociència i neurobiologia del comportament. La Neurociència defineix la ment com allò més enigmàtic i també com allò més propi que tenim. La ment ens defineix com espècie i ens qualifica com a éssers intel·ligents, i alhora el nostre cervell té moltes estructures amb capacitat plàstica. Descobrirem què significa tot això, per què podem influir en la nostra qualitat de vida de forma determinant i la importància i les conseqüències que se’n deriven.

  La Lliga - La Trama
 • Dj, 11 maig 18:00h Joan Manuel del Pozo: La intel·ligència artificial: aportacions i reptes

  La Trama. Conferència-col·loqui. Dijous 11 de gener. 18:00. Teatre La Lliga. Per assistir-hi, cal fer inscripció a La Trama.

  Joan Manuel del Pozo i Àlvarez és professor i polític català, doctor en Filosofia i Professor emèrit de la Universitat de Girona. Actualment, manté una intensa activitat com a conferenciant aquí i en diversos països al voltant de temes d’educació, filosofia, ètica i política.

  La Lliga - La Trama
 • Dj, 11 maig 18:00h Núria Salán: L’enginy invisible

  La Trama. Conferència-col·loqui. Dijous 8 de febrer. 18:00. Teatre La Lliga. Per assistir-hi, cal fer inscripció a La Trama.

  Núria Salán Ballesteros és una química catalana, doctora en ciència dels materials i enginyeria metal·lúrgica, professora de la Universitat Politècnica de Catalunya i l’actual presidenta de la Societat Catalana de Tecnologia, la filial tècnica de l’Institut d’Estudis Catalans.

  La Lliga - La Trama
 • Dj, 11 maig 18:00h Xavier Moret: L’Àfrica oriental: paisatge, fauna i història dels exploradors anglesos que van volen desentranyar el misteri del Nil

  La Trama. Conferència-col·loqui. Dijous 7 de març. 18:00. Teatre La Lliga. Per assistir-hi, cal fer inscripció a La Trama.

  Xavier Moret Ros és un periodista i escriptor català. Reporter especialitzat en viatges del diari El Periódico, va ser anteriorment redactor de La Vanguardia i d’El País, i ha publicat a les revistes National Geographic, Geo, ”Altaïr” i Siete Leguas. També ha treballat com a reporter per a TV3 i TVE.

  La Lliga - La Trama
 • Dj, 11 maig 18:00h Vicenç Lozano: La Santa Aliança: Els espies del Vaticà

  La Trama. Conferència-col·loqui. Dijous 11 d’abril. 18:00. Teatre La Lliga. Per assistir-hi, cal fer inscripció a La Trama.

  Vicenç Lozano és periodista i historiador, especialista en Itàlia i el Vaticà. Ha estat redactor de la secció d’Internacional de TV3 del 1984 al 2019. Ha treballat a altres mitjans de comunicació, com El 9 Nou, Avui, Diari de Barcelona, Mundo Diario, El País… i ha col·laborat amb la RAI.

  La Lliga - La Trama
 • Dj, 9 maig 18:00h Judit Subirachs-Burgaya: Subirachs, artista polifacètic

  La Trama. Conferència-col·loqui. Dijous 9 de maig. 18:00. Teatre La Lliga. Per assistir-hi, cal fer inscripció a La Trama.

  Judit Subirachs-Burgaya és Doctora en Història de l’Art.

  La Lliga - La Trama
 • Dj, 11 maig 18:00h Carles Buenacasa: Pompeia, els misteris sota les cendres del Vesuvi.

  La Trama. Conferència-col·loqui. Dijous 6 de juny. 18:00. Teatre La Lliga. Per assistir-hi, cal fer inscripció a La Trama.

  Carles Buenacasa Pérez és doctor en Geografia i Història i professor d’Història Antiga, Arqueologia Clàssica i Història de les Religions (Cristianisme antic) al Departament d’Història i Arqueologia de la Universitat de Barcelona. Es va formar a les universitats de Barcelona, Lille 3 y Paris IV-Sorbonne, exerceix com a cap d’estudis del Grau d’Història des del 2016. Col·laborador habitual en les activitats de divulgació de diverses institucions de difusió cultural i autor de nombrosos articles, tant de caràcter científic com de divulgació.

  La Lliga - La Trama
 • 0