
T’apuntes a la nova proposta pel curs 2022/23?
La Trama. La cultura a l’abast de tothom
La Lliga, amb l’ànim d’oferir noves propostes culturals, presenta un projecte educatiu:
La Trama. Es tracta d’una Aula de difusió cultural, associada a AFOPA (Agrupació d’Aules de Formació Permanent per a la Gent Gran de Catalunya).
Hi haurà una conferència-col·loqui mensual (d’octubre a juny) a l’abast de tothom amb professorat universitari i es farà un dijous de cada mes a les 18:00 al Saló Rosa.
Podeu fer la inscripció online a societatlalliga.cat o al telèfon 722673649.
Preus: socis 25€ tot el curs, no socis 30€ tot el curs.
Conferències previstes pel curs 2023/24
Tres conferències per començar el curs…

Joaquim Torra: Si la llengua falla, fallaria tot
La Trama. Conferència-col·loqui. Dijous 19 d’octubre. 18:00. Teatre La Lliga.
La frase que dóna títol a la xerrada és del mestre Pompeu Fabra i ens ofereix una idea central en el seu pensament: la nació catalana, el poble català, la identitat dels catalans té com a eix central i com a columna vertebral la llengua. La vitalitat del català és fonamental per a continuar essent una nació, que és allò que ens permet ser al món amb veu pròpia.

Mariona Sagarra: El món de la veu i els seus colors
La Trama. Conferència-col·loqui. Dijous 23 de novembre. 18:00. Teatre La Lliga.
La veu és aquell instrument que tots tenim i utilitzem habitualment però que sovint desconeixem. Es una de les eines de comunicació més grans que tenim les persones. A la conferència ens endinsem en l’anatomia vocal, el nostre aparell fonador, les tessitures, formes de cantar i sentirem músiques d’arreu: literatura clàssica i popular, maneres d’interpretar les cançons, la relació de la paraula i la música, l’humor i curiositats. Celebrem la Setmana de la Música!

Rosa Casafont: L’Art de transformar la ment
La Trama. Conferència-col·loqui. Dijous 14 de desembre. 18:00. Teatre La Lliga.
Rosa Casafont és una neurocientífica especialista en neurociència i neurobiologia del comportament. La Neurociència defineix la ment com allò més enigmàtic i també com allò més propi que tenim. La ment ens defineix com espècie i ens qualifica com a éssers intel·ligents, i alhora el nostre cervell té moltes estructures amb capacitat plàstica. Descobrirem què significa tot això, per què podem influir en la nostra qualitat de vida de forma determinant i la importància i les conseqüències que se’n deriven.